Upute za upis godine

Prije upisa godine na Studomatu, obavezno provjerite izvedbeni plan svog upisanog studija i raspored predavanja te se na matičnom odsjeku raspitajte za dodatne informacije o studiju. To je ujedno prilika da dobijete potrebne savjete i preporuke o odabiru izbornih (ponekad i obveznih) kolegija i steknete jasnu predodžbu o svom studiju. Za upis putem Studomata nabolje je napraviti popis kolegija koje želite upisati, ovisno o ponudi svakog pojedinog studija i o tome što vam odgovara po rasporedu predavanja (tako da izbjegnete kolizije). Popis bi, osim željenih kolegija, trebao sadržavati i eventualne rezervne kolegije, s obzirom da je upis na izborne kolegije ograničen upisnim kvotama.

Nadalje, potrebno je detaljno proučiti niže opisani proces upisa godine na Studomatu. U slučaju da, iz bilo kojeg razloga, niste u mogućnosti na zadovoljavajući način dovršiti upis godine na Studomatu (željeni i rezervni kolegiji su popunjeni, trebate dodatne informacije i slično), završite s radom na Studomatu i pomoć potražite na matičnom odsjeku. Ovisno o problemu i rješenju problema, na odsjeku će vas uputiti u daljnji postupak. Upis kolegija i, na kraju, upis godine u ISVU, opet možete započeti ponovnim pristupanjem Studomatu.

UPIS GODINE NA STUDOMATU

Detaljne upute nalaze se na poveznici: https://wiki.srce.hr/x/H4CmAQ

Nakon što obavite upis godine zadovoljivši pritom pravila upisa i pravilo minimalne kvote za semestar, pri svakom sljedećem pristupu Studomatu možete upisati kolegije iz skupa ponuđenih kolegija koje niste prethodno odabrali. Studomatu možete pristupati i upisivati kolegije sve dok ne dosegnete maksimalnu kvotu za semestar.

Za promjenu već odabranih i upisanih kolegija dužni ste se tijekom upisa na vrijeme javiti u Studentsku službu gdje će vam obrisati upisani kolegij. Više detalja o postupku je na stranici Studentske službe

Nakon toga možete ponovo pristupiti Studomatu i odabrati drugi kolegij.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA (FAQ)

Popis često postavljanih pitanja vezanih uz prošlogodišnji upis godine na Studomatu nalazi se na poveznici: https://isvu.ffzg.unizg.hr/studomat-upisi-i-cesto-postavljana-pitanja/